torsdag 21 april 2016

Hej allihopa!                                                             Valstaskolan 2016-04-21

Idag har vi haft besök av en brandman som har berättat om vad en brandman arbetar med, vad man ska tänka på vid brand och vad man ska tänka på för att inte bränder ska uppstå. Eleverna fick i läxa att tillsammans med er föräldrar kontrollera om brandvarnarna hemma fungerar. Brandmannen berättade också att längre fram i vår kommer de ha öppet hus på Attunda brandstation och då kan man tillsammans med sina föräldrar besöka brandstationen.

På torsdag nästa vecka, 28/4, ska vi åka till Tekniska museet. Vi samlas i klassrummet kl 8.10 för avprickning och för att dela ut matsäck. Från skolan brukar vi få en smörgås, en frukt och en dryck. Jag vet att de flesta eleverna brukar vara hungrigare än så, så det är bra att ta med sig egen matsäck också. Vi har ingen bokad skolvisning på museet, utan kommer att gå runt på egen hand i små grupper (fem elever och en vuxen). Förutom jag är det vår fritidspedagog Tina som följer med, och två vuxna storasyskon till elever i klassen. Vi beräknas vara tillbaka i Valsta ca kl 14.

Mer information om Tekniska museet finns här:
www.tekniskamuseet.se

Jag skulle vilja tipsa om Internetsidan
www.elevspel.se , där man kan hitta många bra och roliga spel. I matte kan man t.ex. träna multiplikationstabeller och klockan.

På fredag nästa vecka är det studiedag för oss lärare och då är eleverna lediga.

Kom ihåg vecka 17
måndag
tisdag                         idrott
onsdag                       idrott
torsdag                       Tekniska museet
fredag                         Ledigt för eleverna

Ha en trevlig helg!
Hälsningar Malena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar